Veelgestelde vragen


Mijn woning klinkt als een klok. Welke oplossing raadt Sonogamma aan voor relatief kleine oppervlaktes?

De akoestische marmerzandpleister BASWA Phon werd reeds geplaatst in talloze residenties over de hele wereld, in gewone lofts tot in het Witte Huis. BASWA Phon brengt verademende stilte in keukens, hoge leefruimtes, luisterruimtes, thuiswerkplekken en binnenzwembaden. Er is vast een ervaren plaatser bij u in de buurt.

Wij renoveren onze woning. Kunnen de producten van Sonogamma ook bij renovatie of buiten de algemene bouwwerken geplaatst worden?

De installatie van een akoestisch plafond kan ook tijdens een renovatie of in een bestaande woning gebeuren.

Bij een renovatie of in een bestaande woning is er speciale aandacht voor waar het akoestisch plafond begint of eindigt. Meestal wordt het volledige plafond akoestisch gemaakt omwille van het esthetisch aspect. Toch zijn er ook verfijnde oplossingen mogelijk indien men kiest voor een beperkt oppervlak.

In het algemeen komen wij helemaal op het einde van het bouwproces. In een bestaande woning dient er ruimte gemaakt te worden voor het plaatsen van de steigers maar vaste maatkasten vormen geen hinder.

Ik heb geluidsoverlast van buren en/of ondervindt hinder van verkeerslawaai. Zijn de producten van Sonogamma hiervoor geschikt?

Sonogamma is gespecialiseerd in ruimteakoestiek. De aangeboden producten verminderen efficiƫnt de galm en de geluidsoverlast van bronnen die zich in dezelfde ruimte bevinden en verbeteren er drastisch de spraakverstaanbaarheid.

Tegen verkeerslawaai is het eerder aanbevolen gebruik te maken van akoestische beglazingen en ventilatieroosters. Burenlawaai kan vaak worden opgelost door het plaatsen van een vrijstaande voorzetwand of een vrij hangend verlaagd plafond uit dubbele gipskartonbeplating.

Ons herenhuis heeft mooie historische elementen maar klinkt door de hoge plafonds en het authentieke parket jammer genoeg hol. Kan een akoestisch plafond ook geplaatst worden tussen kroon- en sierlijsten?

De marmerzand pleister sluit perfect aan bij de afwerking in historische gebouwen en wordt dus vaak toegepast in erfgoed gebouwen. De installateurs hebben ruime ervaring in het plaatsen van BASWA Phon langs kroonlijsten of sierornamenten. Bekijk hier voorbeelden.


Het stil maken, dat vraagt vandaag heel veel omdat onze wereld zo luidruchtig is.

Peter Zumthor