Ontdek waar u BASWA kunt beleven

Al 30 jaar wordt BASWA wereldwijd toegepast in de mooiste gebouwen door de meest bekende architecten. Onder andere Frank Gehry, Zaha Hadid, Tadao Ando, Herzog & de Meuron, Ateliers Jean Nouvel, Dominique Perrault en Kaan, kiezen voor BASWA. Om de natuurlijke en nobele sfeer en het comfort te ervaren van het akoestisch BASWA pleisterwerk hoeft u niet naar het exclusieve Nationaal Museum van Qatar ontworpen door Ateliers Jean Nouvel .

Hierbij een greep uit onze projecten:

Louvre Museum, Parijs

Architect: Dubuisson Architecture - Fotograaf Michel Dénance

De grote ondergrondse ontvangstruimte onder de in 1983 ontworpen iconische glazen piramide, werd opnieuw ingericht om de grote stromen aan bezoekers beter te kunnen opvangen. Bij de herinrichting was het belangrijk om de sereniteit van deze emblematische plek te herstellen die in de loop der jaren een oncomfortabele galmende stationshal was geworden.

BASWA Phon marmerzandstucwerk werd minutieus en met gevoel voor precisie in sierlijke banen aangebracht op het plafond van de circulaire ontvangstruimte voor groepen en de bijhorende vestiaire. In de aangrenzende vergaderzaaltjes tooit een uitgelichte BASWA Phon koepel het plafond, zodat men in alle intimiteit met elkaar kan converseren.

Landhuis De Hoge Veluwe, Nederland

Architect: De Zwarte Hond - Fotograaf: Stijn Bollaert

Het Park Paviljoen De Hoge Veluwe heeft een prachtig gebogen akoestisch plafond van BASWA marmerzandstucwerk. Het maakt het landhuis tot een heerlijke plek om even uit te rusten en van de bijzondere lichtprojecties van BeersNielsen te genieten.

Fondation Louis Vuitton, Parijs

Architect: Gehry Partners

Dit spectaculaire gebouw in het Parijse Bois de Boulogne werd door de Noord-Amerikaanse architect Frank Gehry ontworpen om er de hedendaagse kunstcollectie van de groep LVMH in onder te brengen en ruimte te bieden aan tijdelijke tentoonstellingen.

De bezoeker aanschouwt er de kunstwerken in grote ruimtes zonder storend achtergrondlawaai dankzij de geluidabsorberende marmerzandpleister BASWA Phon Fine onzichtbaar aangebracht op de plafonds van de ontvangstruimte, de elf tentoonstellingszalen, de circulatieruimtes met roltrappen, het auditorium, het restaurant en de bookshop.

BOZAR Paleis voor schone kunsten, Brussel

Het Paleis voor Schone Kunsten van architect Victor Horta, beschermd als monument sinds 1977, werd onder leiding van professor Barbara Van der Wee in een nieuw kleedje gestoken. De ontmoetingsruimte rond de zaal Henry Le Boeuf werden hersteld en aangepast aan de akoestische vereisten.

BASWA Phon, de geluidsabsorberende marmerzandpleister in de fijnste uitvoering, werd onzichtbaar aangebracht op de plafonds van de gangen om een aangename akoestiek te scheppen.

Het stil maken, dat vraagt vandaag heel veel omdat onze wereld zo luidruchtig is.

Peter Zumthor