De ongeziene levensduur van BASWA

De BASWA systemen zijn ontwikkeld met het oog op een maximale levensduur.

De BASWA technologie garandeert een uitmuntende akoestische werking en een nobele ambachtelijke uitstraling van haar plafond bekledingen uit marmerzand voor tientallen jaren. Eenvoudige en doeltreffende technieken doen hun werk bij kleine onregelmatigheden of beschadigingen die in de loop der jaren zouden worden veroorzaakt. Een uniek onderhouds- en renovatieprogramma laat toe de plafonds geheel of gedeeltelijk te reinigen, op te frissen of te renoveren met het behoud van hun oorspronkelijke eigenschappen. Dit is waarom een BASWA plafond een vaste investeringswaarde is.

Volgende grafiek vergelijkt de levensduur en prijs van BASWA met alternatieve akoestische systemen. Deze gegevens zijn gebaseerd op onze ervaring van de afgelopen 30 jaar. De investering in een BASWA plafond is initieel hoger dan bij conventionele systemen. Zijn hogere aankoopprijs is snel en ruimschoots terugverdiend dankzij zijn veel langere levensduur .

Een BASWA plafond is openporig en kan bijgevolg nooit overschilderd worden. De akoestische performantie van het systeem gaat dan volledig verloren. Aangepaste technieken door BASWA Acoustic ontwikkeld laten toe om het plafond in ere te herstellen.

Voorbehandeling

In vochtige of vervuilde ruimtes wordt het plafond voorbehandeld met BASWA Protect. Dankzij deze behandeling is het plafond waterafstotend. Het voorkomt het direct binnendringen van vloeistoffen en vermindert de mate waarin het systeem verontreinigingen absorbeert. BASWA Protect is een kleurloze en duurzame verneveling die geen film of patina creëert. De impregnering heeft nooit invloed op de akoestische prestaties en verlengt de duurzaamheid van het behandelde BASWA oppervlak.

Reiniging

Stofafzettingen of vingerafdrukken kunnen worden verwijderd door het plafondoppervlak voorzichtig te stofzuigen en/of gebruik te maken van kleefband.

Verontreinigingen en verkleuringen door toedoen van externe factoren kunnen worden verwijderd met onze reinigingsproducten BASWA Blonde en BASWA Clean. Dankzij deze speciale reinigingsproducten en -technieken kan het oppervlak worden gereinigd zonder de prestaties van het akoestische plafond te beïnvloeden. BASWA Clean is een natuurlijk reinigingsmiddel op basis van enzymen.

Renovatie

Soms is het niet mogelijk om BASWA oppervlakken die ernstige tekenen van veroudering of slijtage vertonen te herstellen door ze enkel te reinigen. Het is wel mogelijk om grotere vervuiling te verwijderen door het hele oppervlak op te frissen met de opfrisverf BASWA Fresh. Dit heeft geen enkele invloed op de akoestische prestaties van het BASWA plafond.

Tevens is het mogelijk om een beschadigd BASWA oppervlak volledig te renoveren door de toplaag gedeeltelijk of volledig te verwijderen, waarna er een nieuwe toplaag wordt aangebracht. In bepaalde gevallen is het ook mogelijk een extra laag bovenop aan te brengen. Het resultaat is een volledig vernieuwd BASWA oppervlak – en dit zonder het hele systeem opnieuw op te bouwen. Dit laatste heeft mogelijk wel een minimale impact op de akoestische absorptiewaarde.

Herstellen

Onze gecertificeerde partners zijn ook opgeleid om vakkundig kleine gebieden met mechanische schade te herstellen (krassen, stoten). In het geval van ernstige of wijdverspreide schade, kan evenwel vervanging van de toplaag vereist zijn.


De jarenlange ervaring en de voortdurende innovatieve ontwikkelingen zorgen ervoor dat u uw leven lang kan genieten van een excellente akoestiek in uw woning.

Het stil maken, dat vraagt vandaag heel veel omdat onze wereld zo luidruchtig is.

Peter Zumthor