Het originele akoestische stucwerk BASWA Phon

Opdrachtgevers vinden al meer dan 20 jaar hun weg naar ons deskundig team dat hen begeleidt met praktische oplossingen die de nagalm in hun woning doen verdwijnen waardoor thuiskomen elke dag opnieuw een heerlijke belevenis wordt.

Onze aanpak is uniek, want wij leggen geen stijl op. De persoonlijke wensen en behoeften voor de juiste aankleding van hun interieur worden volledig gerespecteerd. Dit kan dankzij de openporige marmerzand pleister BASWA Phon waarmee bestaande of nieuwe plafonds onzichtbaar worden bekleed.

Door onze stedelijke manier van leven waarbij we haast elke minuut online zijn, worden we meer geprikkeld dan goed voor ons is. Rust in ons hoofd brengen is een uitdaging. Sobere interieurs met veel lichtinval en weinig spullen zijn gegeerd omdat ze meer ruimte in ons hoofd brengen.

Visueel werkt dit prima, maar voor het functioneren van ons gehoor is dit een ramp. Geluiden worden weerkaatst door strak gestuukte wanden, parket- en tegelvloeren en grote raampartijen. In een galmkast is het onmogelijk om te genieten en tot rust te komen.

DDM Architectuur - Foto  @lenzer.be
DDM Architectuur - ©Lenzer.be
DDM Architectuur - ©Lenzer.be

Nagalm is niet alleen bijzonder storend bij het voeren van gesprekken en bij het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten, het schept een kille en onbehaaglijke atmosfeer. Huishoudelijke activiteiten, een feestje met vrienden of familie, een verjaardagspartijtje met veel kinderen wordt een slopende ervaring in plaats van een gezellige gebeurtenis.

We hoeven onze woning niet persé weer vol te stoppen met gordijnen, vloermatten, akoestische panelen en gestoffeerd meubilair om verlost te raken van de herrie en thuis de harmonie te voelen waar we naar hunkeren. Meer nog, de klassieke redmiddelen zijn in vele gevallen onvoldoende om de nagalmtijd tot een aangenaam niveau te brengen.

Sonogamma transformeert woningen in ruimtes van rust en inspiratie met het onzichtbare marmerzand stucwerk BASWA Phon vervaardigd uit natuurlijke, nobele en duurzame materialen die volgens de hoogste kwaliteitseisen worden geselecteerd.

De openporige natuurlijke BASWA Phon pleisters worden met een kleine ecologische impact geproduceerd in het Zwitserse dorp Baldegg gelegen in het Kanton Luzern.

De grondstofcombinaties die in de BASWA-systemen worden gebruikt, combineren traditioneel vakmanschap met innovatieve technologieën. Ze combineren nieuwe materialen met gerecyclede, natuurlijke met synthetische en organische met minerale producten.

Voegen opvullen
Marmerzand

Ambachtelijke stukadoors worden tijdens hun opleiding in Zwitserland vertrouwd gemaakt met de kwaliteitseisen op het vlak van werkvoorbereiding en precisie in de uitvoering van details.

Voor een maximaal welbevinden, kunnen de BASWA systemen ook geruisloos en tochtvrij koelen en verwarmen met behulp van hernieuwbare energiebronnen.

BASWA voel je met al je zintuigen en draagt bij tot een positieve emotionele beleving van de ruimte. BASWA gaat een leven lang mee en schept een levenskwaliteit die u nooit eerder durfde te vermoeden.

Het stil maken, dat vraagt vandaag heel veel omdat onze wereld zo luidruchtig is.

Peter Zumthor