Vind oosterse rust onder de koepel van het Louvre museum te Abu Dhabi

Het Louvre Museum Abu Dhabi is het juweel in de kroon van het eiland Saadiyat, de nieuwe culturele wijk van de stad. Ontworpen als een ‘museumstad’ aan zee, herbergt het nieuwe 58.000 m² grote kunst- en tentoonstellingscentrum 55 galerieruimten gegroepeerd onder een enorme zilveren koepel opgebouwd volgens het moucharabieh patroon waardoor het zonlicht als het ware binnenregent.

Het uit aluminium vervaardigde akoestisch absorberend materiaal CALME beslaat zo’n 2.000 m² van het dak van het voor tijdelijke tentoonstellingen bestemde gebouw dat zich onder het midden van de koepel bevindt.

Als een dunne, absorberende sluier, zorgen de zwart gelakte CALME panelen aan de onderkant van de steenkorven voor zowel het akoestisch comfort als de helderheid van de audioberichten die onder de koepel worden verspreid.

CALME houdt het woestijnzand niet vast. Het is bovendien ongevoelig voor corrosie door zeewater en is 100% recycleerbaar. De akoestische prestaties van de aluminium panelen gaan dan weer een eeuwigheid mee.

Project Museum Louvre Abu Dhabi
Product Calme
Stad & Land Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
Architect Ateliers Jean Nouvel
Akoestisch studiebureau Buro Happold