Villa Waalre: sereen wonen dankzij BASWA Phon

Net buiten Eindoven in een bebost duingebied van ruim 7.000 m² ontwierp de Londense architect Russell Jones ‘Villa Waalre’, een strakke woning opgetrokken uit wit onbehandeld beton met een fraaie houtnerf structuur, volledig in balans met de omliggende natuur.

Bij de bouw werd bewust gekozen voor harmonie en eenvoud, slechts drie materialen beton, marmer en hout werden gebruikt in de woning. Het resultaat, een droomwoning die rust, sereniteit en warmte uitstraalt.

Op de begane grond bevindt zich een ruimtelijke maar toch intieme woonkamer met grote glazen pui en een open leefkeuken met fraai hoogteverschil. Ook hier duiken dezelfde materialen op in het keukenblad, de openhaardschouwen en het timmerwerk.

Het gebruik van deze natuurlijke maar harde materialen in een minimalistisch interieur veroorzaakt wel een hinderlijke nagalm waardoor het moeite kost elkaar goed te verstaan en zich te ontspannen.

Om het comfort van de bewoners te garanderen werd de premium geluidsabsorberende marmerzandpleister BASWA Phon doorheen de woning onzichtbaar aangebracht tegen het plafond, inclusief in het 25 meter lange ondergrondse zwembad en drive-through tunnels onder de westelijke zandduin.

Geheel volgens de filosofie van de architect transformeert BASWA Phon akoestisch stucwerk Villa Waalre in een leefbare sculpturale vorm die een ongelofelijk gevoel van rust uitademt.

 

Project Villa Waalre, Eindhoven (NL)
Product BASWA Phon Base (1.200 m²)
Architect Russell Jones Architects
Verwerker Muis Akoestiek

Foto Rory Gardiner & Hélène Binet