Parkpaviljoen De Hoge Veluwe: wonderlijk samenspel van BASWA en Biophilic light.

In het Nationale Park De Hoge Veluwe kan je het nieuwe parkpaviljoen bewonderen. Centraal in het uitgestrekte bos trekt het opvallend gebogen ontwerp zeker de aandacht.

Het ontwerp van het architectenduo De Zwarte Hond en Monadnock weerspiegelt de verbondenheid met de omringende natuur. Binnen zijn de hoge gewelfde plafonds bekleed met de geluidsabsorberende BASWA Phon marmerzandpleister.

Het uiterst fijne natuurlijke stucwerk leent zich perfect tot projectievlak voor het poëtische lichtontwerp van Beersnielsen. Dit lichtontwerp heeft de DARC en LIT prijs voor 2019 gewonnen.

Akoestische maatregelen zijn een noodzaak in dergelijke architecturaal ontwerp. Zonder deze maatregelen zouden immers de nagalmtijden in deze ruimte oplopen tot 4 seconden. Na installatie van het BASWA systeem tonen de geluidsmetingen nagalmtijden waarin het aangenaam vertoeven is.

Akoestische meting De Hoge Veluwe

De conclusie van het meetrapport voor het Parkpaviljoen De Hoge Veluwe is dan ook duidelijk:

“De nagalmtijd in het restaurant voldoet ruimschoots aan hetgeen gewenst is voor een dergelijke ruimte. De iets lagere nagalmtijd in het winkelgedeelte zal geen probleem geven, aangezien hier minder geconverseerd zal worden als in het restaurant.” – Peutz

De productmanager van BASWA ging zelf ter plaatse kijken en luisteren. Ervaar zelf het resultaat van het samenspel tussen het marmerzand stucwerk en het biophilic light ontwerp.