Onder de piramide van het Louvre maakt BASWA Phon indruk in stilte

Het Louvre in Parijs, het drukst bezochte museum ter wereld, onderging een grootse renovatie om zijn medewerkers en de meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar meer comfort te bieden.

De grote ondergrondse ontvangstruimte onder de in 1983 ontworpen iconische glazen piramide, werd opnieuw ingericht om de grote stromen aan bezoekers beter te kunnen opvangen. Het centrale vertrekpunt van een bezoek aan het Louvre is immers slachtoffer geworden van zijn eigen populariteit wat heeft geleid tot lange wachtrijen, verwarring en geluidsoverlast.

Bij de herinrichting was het belangrijk om de sereniteit van deze emblematische plek te herstellen die in de loop der jaren een oncomfortabele galmende stationshal was geworden.

BASWA Phon marmerzandstucwerk werd minutieus en met gevoel voor precisie in sierlijke banen aangebracht op het plafond van de circulaire ontvangstruimte voor groepen en de bijhorende vestiaire. In de aangrenzende vergaderzaaltjes tooit een uitgelichte BASWA Phon koepel het plafond, zodat men in alle intimiteit met elkaar kan converseren.

Desondanks de strakke vormgeving en de vele harde materialen kunnen grote groepen van bezoekers in alle comfort en sereniteit aan hun museumbezoek starten. De naadloos aangebrachte premium akoestische BASWA Phon pleister reduceert immers heel doeltreffend overbodig geluid en schept rust waar het nodig is.

Dankzij het tijdloos akoestisch BASWA Phon mamerzandstucwerk maakt het Musée du Louvre opnieuw indruk in alle stilte.

 

Project Musée du Louvre – Onthaal Groepen (FR)
Product BASWA Phon Classic Top
Architect Dubuisson Architecture
Akoestieker Peutz & Associés
Verwerker FI2C
Foto’s Michel Denancé