Salon d’honneur; een VIP locatie in het hartje van de Grand Palais

De salon d’honneur in het hartje van de Grand Palais in Parijs is een prachtige ruimte van 1.200 m² overdekt met een glasdak dat zich op een hoogte van 8 m bevindt. De zaal onderging een grondige renovatie onder leiding van het architectuurbureau A-C Perrot & F. Richard waarbij o.a. de stucornamenten in hun oorspronkelijke glorie werden hersteld.

De ruimte diende akoestisch te worden aangepast aan haar nieuwe veelvuldige functie van tentoonstellings-en ontvangstruimte, vergaderzaal en VIP locatie voor recepties, dîners en colloquia zonder te raken aan haar monumentaal historisch karakter.
De geluidsabsorberende pleister BASWA Phon Base werd in de massa ingekleurd en in twee lagen aangebracht om een perfecte dekking van de dubbel gebogen wanden te garanderen.

Project Salon d’honneur, Grand Palais
Product BASWA Phon Base
Stad & land Parijs, Frankrijk
Architect A-C Perrot & F. Richard