Rustig in de rij voor een Louvre toegangskaart

Het Louvre Museum in Parijs heeft zijn publieke ontvangstruimte onder de piramide, bedacht in 1983 door de Amerikaanse architect Leoh Ming Pei, heringericht. Oorspronkelijk werd deze ondergrondse ruimte ontworpen om jaarlijks 4,5 miljoen bezoekers te ontvangen. Vandaag, is dat aantal meer dan verdubbeld.

Het onthaal was door de jaren heen net een stationshal geworden met een ondraaglijk geroezemoes voor het publiek en het personeel. Om een einde te maken aan het vervelende lawaai werd het plafond van de ticketbalie bekleed met de geluidsabsorberende marmerzandpleister BASWA Phon Classic Top.

De pure klasse en authenticiteit van de ambachtelijk aangebrachte minerale bekleding BASWA Phon Classic Top verbergt zijn akoestische functionaliteit. De kratervormige verdiepingen met ingewerkte spots zijn gehuld in dezelfde BASWA Phon Classic Top coating en zijn zo ondeelbaar geïntegreerd in het akoestisch absorberend vlak van het plafond.

Project Piramide van het Louvre Museum
Product BASWA Phon Classic Top
Stad & land Parijs, Frankrijk
Architect Agence Search
Akoestisch adviseur Peutz & Ass.
Verwerker FI2C
Foto Tierry Olivier