Rust hersteld in Fort Vechten

Bij de restauratie van het Fort Vechten in Bunnik ging de nodige aandacht naar de akoestiek.

De tonvormige plafonds en de aanwezigheid van uitsluitend harde materialen veroorzaakten een storende nagalm en maakten een akoestische ingreep noodzakelijk. Bovendien werden er eisen gesteld naar brandveiligheid, vochtbestendigheid en afwasbaarheid, en moest het materiaal de kromming van de plafonds kunnen volgen.

De oplossing lag in het akoestische paneel uit gesinterd aluminium Calme. Een buigbare plaat die het geluid absorbeert met enkel een luchtspouw achter de plaat, dus zonder toevoeging van minerale wol. Het eerlijke karakter van het poreuze aluminium past perfect bij het ruwe bakstenen interieur. De galm is verdwenen en de stemmig verlichte zalen vormen nu een ideale feestlocatie.

Project Fort Vechten
Product Calme
Stad & land Bunnik, Nederland