Poreus aluminium zet de toon

In het pas geopende nieuwe paviljoen zetten de akoestische wandpanelen uit poreus aluminium Calme de toon.

In een heldere vormgeving die een duidelijke circulatie moet ondersteunen, is de aluminium look van de Calme panelen doorgezet in trappenhuizen, liften, meubilair en verlichting.

De optische voeg die tussen de Calme panelen is gelaten, benadrukt de modulatie die in vloer en plafond wordt doorgezet. De Calme panelen zijn gemonteerd met nauwelijks zichtbare schroeven. De hoeken zijn beschermd met bijpassende aluminium hoekprofielen.

“De materiaalkeuze is een fundamentele stap in het ontwerpproces. Eén van de knelpunten bij dit project, was de afwerking van de grote transitzones op de verschillende niveaus die toegang bieden tot de exporuimtes.

Calme trok onmiddellijk de aandacht: Het materiaal ziet er niet alleen mooi uit, het voelt ook prettig aan dankzij zijn bijzondere textuur. Daarbij komt dat de akoestische prestaties van Calme een absolute meerwaarde geven in ruimtes waar dagelijks duizenden bezoekers over de vloer komen.

Het discrete karakter van het materiaal, te verstaan als kwaliteitsvol en elegant, heeft ons overtuigd om het te gebruiken en dit tot onze grote voldoening.”

–  Alessandra Colombo, architect