Oase van rust in rotterdams stadhuis

De leegstaande zolder van het stadhuis in Rotterdam kreeg een hedendaagse invulling van de bestaande monumentale ruimtes met respect voor historische elementen.

Bijzondere zorg werd daarbij besteed aan de akoestiek: de wanden zijn bekleed met op maat gemaakte, uiterst fijn microgeperforeerde akoestische panelen MAkustik Ma 20 Fine. Met 309.000 gaatjes / m² biedt de plaat een uitzonderlijke geluidsabsorptie maar is de perforatie zo goed als onzichtbaar.

Het grafische spel van de op maat gemaakte wandbekleding in verschillende breedtes en diktes komt zo volledig tot zijn recht. Het resultaat is geslaagd.

Akoestisch adviseur van LBP: “Er is een grote tevredenheid over de akoestiek in de ruimte. Je merkt ook meteen de werking als je binnenkomt.”

Architect Merkx + Girod: “Vooral de combinatie van akoestische en visuele kwaliteiten spraken ons aan. Dankzij de micorperforatie is de akoestische kwaliteit zeer hoog terwijl de afwerking met houtfineer geen afbreuk doet aan het visuele effect. De beplating past goed bij de uitstraling van de zolder van het stadhuis.”

Project Stadhuis Rotterdam
Product MAkustik Ma 20 Fine
Stad & land Rotterdam, Nederland
Architect Merkx + Girod
Akoestisch adviseur LBP|SIGHT