Oase van rust in de Universiteitsbibliotheek van Straatsburg

De architecten Nicolas Michelin & Associés renoveerden de Nationale Universiteitsbibliotheek van Straatsburg met groot respect voor zijn imponerende monumentale negentiende eeuwse architectuur (1871).

De koepel werd open getrokken door hem zichtbaar te maken vanuit de verschillende binnenverdiepingen. De drie kernruimtes- onthaal, ontmoetingsruimtes en leeszalen-articuleren de monumentaliteit van het gebouw van binnenuit. Om een omgevingskwaliteit te scheppen die het lezen, het werken en het samen-zijn bevordert, werden de plafonds van de koepel, de leeszalen en ontmoetingsruimtes rond de monumentale trap bekleed met de onzichtbare geluidabsorberende marmerpleister BASWA Phon. BASWA Phon veroudert geleidelijk en gelijkmatig, kan gereinigd, opgefrist en gerenoveerd worden.

Project Nationale Universiteitsbibliotheek
Product BASWA Phon
Stad & land Straatsburg, Frankrijk
Architect ANMA – Agence Nicolas Michelin & Associés
Akoestisch adviseur Peutz & Associés
Verwerker Werey Plâtre & Staff