Minimalistische woningarchitectuur ontmoet BASWA Phon

In het historische stadscentrum van Leuven, bouwde het veelvuldig bekroonde architectuurbureau Bruno Erpicum een hedendaagse compacte woning in een minimalistische stijl, mooi in contrast met het achterliggende middeleeuwse godshuis.

De opvallende zes meter hoge glasgevel laat het noordelijk licht overvloedig binnen in de open leef- en werkruimte met keuken.

Opdat de woonkamer niet zou galmen als een kerk door de hoge beglazing, de harde wengé parketvloer en kastfronten, de parallelle wanden en het strakke meubilair, werd het schuine plafond onzichtbaar bekleed met de marmerzandpleister BASWA Phon Classic Fine.

Telefoneren, tafelen, muziek beluisteren of een avondje film thuis kan met BASWA Phon ongestoord en met geweldig zicht op het stadspark. Geheel volgens de filosofie van de architect: “Ban het overbodige om het essentiële te behouden.” 

Project Woning Godshuis
Product BASWA Phon Classic Fine
Stad & land Leuven, Belgïe
Architect Atelier d’Architecture Bruno Erpicum (AABE)
Verwerker Inter Plafond