Genieten van kunst in de Fondation Louis Vuitton

Dit spectaculaire gebouw in het Parijse Bois de Boulogne werd door de Noord-Amerikaanse architect Frank Gehry ontworpen om er de hedendaagse kunstcollectie van de groep LVMH in onder te brengen en ruimte te bieden aan tijdelijke tentoonstellingen.

De bezoeker aanschouwt er de kunstwerken in grote ruimtes zonder storend achtergrondlawaai dankzij de geluidabsorberende marmerzandpleister BASWA Phon Fine onzichtbaar aangebracht op de plafonds van de ontvangstruimte, de elf tentoonstellingszalen, de circulatieruimtes met roltrappen, het auditorium en de bookshop.

BASWA Phon werd weerhouden om zijn uitstekende akoestische en esthetische eigenschappen, zijn duurzaam karakter en zijn quasi onbeperkte vormbaarheid die de meest complexe vormen aanneemt.

Project Fondation Louis Vuitton
Product BASWA Phon Fine
Stad & land Parijs, Frankrijk
Architect Gehry Partners, LLP
Verwerker Werey Plâtre & Staff