Take a silent dip in Namèche Louis

One of the most important issues during the renovation of the Olympic Pool Namèche in Brussels was the improvement of the acoustic comfort of both swimmers and lifeguards. The architectural firm Altiplan decided to integrate acoustic innovative materials as part of the large transparent façade and in the higher reaches of the surrounding walls.

In one continuous line, the sintered aluminium Calme panels join the sliding see-through Filva-T frames effectively soaking up all disturbing noise.

Filva-T reduces acoustic reflections and brings simultaneously diffuse natural daylight deep into the pool building.

Project Olympic Pool Namèche Louis
Product Calme & Filva-T
City & Country Brussels, Belgium
Architect Altiplan
Acoustic consultant Venac
Installer Lusobati