Eindelijk gehoor bij de Hoge Raad der Nederlanden

Het nieuwe gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden, een ontwerp van Kaan Architecten, bevindt zich langs de Korte Voorhout in het historische hart van Den Haag. Met zijn hoge glaspartijen en zacht grijze kalkstenen vloeren en wanden straalt dit statige pand transparantie, soberheid en degelijkheid uit.

Om de hardheid en storende reflecties van deze materialen te neutraliseren, werden de plafonds in de centrale hal, de ontmoetingsruimtes, de hoorzalen, het restaurant en de bibliotheek discreet bekleed met de geluidsabsorberende marmerpleister BASWA Phon Fine. De ingetogen akoestiek, het licht en de openheid doorheen de veelvuldige zichtlijnen in het gebouw inspireren sociale interactie, en moedigen informele bijeenkomsten aan.

Project Hoge Raad der Nederlanden
Product BASWA Phon Fine
Stad & land Den Haag, Nederland
Architect Kaan Architecten
Akoestisch adviseur DGMR
Verwerker Vacoustic