Conservatorium van Puteaux, La Défense

De klassieke en lichte architectuur van het conservatorium gewijd aan de levende kunsten staat in schril contrast met de wolkenkrabbers van La Défense. De koepel op de hoogste verdieping herbergt een auditorium met 150 zitplaatsen en bekroont het gebouw met een prachtig uitzicht over de stad Parijs.

Om een professionele luisterkwaliteit te garanderen werd het BASWA Phon systeem in twee richtingen gebogen tegen de onderzijde van het koepelplafond om zo de gewenste breedbandige geluidabsorptie te bewerkstelligen. Het centrale atrium vormt de hoofdas waarop het gebouw is georganiseerd. De muren werden onzichtbaar bekleed met de hoogwaardige geluidsabsorberende marmerpleister BASWA Phon om de flutter tussen de twee evenwijdige wanden op te heffen. Het geluid klinkt gedempt waardoor er een goede spraakverstaanbaarheid heerst voor recepties en toespraken. De koorzaal is uitgerust met pivoterende luiken voorzien van Fluttercontrol diffusoren die de flutter opheffen en de verstrooiende werking van de zijwanden optimaliseren.

Project Conservatorium Jean-Baptiste Lully
Product BASWA Phon & Fluttercontrol
Stad & land Puteaux, Frankrijk
Architect Brossy & Associés
Akoestisch adviseur Avel Acoustique
Verwerker Charbonnel Agence IDF