In alle rust en Calm(t)e naar het hart van het Europese hoofdkwartier

Het station Brussel-Schuman gelegen in het hart van het Europese hoofdkwartier, onderging ingrijpende uitbreidings- en renovatiewerken die de verbindingen tussen de verschillende vervoersmogelijkheden (trein, tram, bus, auto, fiets, …) hebben geoptimaliseerd.

Natuurlijk licht treedt doorheen de twee hoofdhallen naar binnen tot op het niveau van de metroplatforms en gidst de reizigers doorheen de drie ondergrondse verdiepingen. Dit schept een gevoel van ruimte en veiligheid dat verder wordt ondersteund door de variërende lichtbronnen.

Naast het comfort van natuurlijk licht, werd van bij het ontwerp gestreefd naar een maximaal akoestisch welbevinden. Niettegenstaande de grote open ruimtes, zijn de geluidsniveaus uitzonderlijk laag zowel in de hoofdhallen als in de gangen en de perrons dankzij de geluidsabsorberende Calme plafonds.

Project Station Brussel-Schuman
Product Calme
Stad & land Brussel, Belgïe
Studiebureau voltooiingswerken en speciale technieken W.J. & M.C. Van Campenhout n.v. in samenwerking met AREP (FR)