BASWA Phon, koning der akoestische pleisters, in het kasteel van Versailles 

Het Paviljoen Dufour, de nieuwe toegang tot het kasteel van Versailles, werd akoestisch geoptimaliseerd met respect voor de integriteit van het monument en het behoud van zijn unieke erfgoedwaarde.

De marmerzandpleister BASWA Phon werd subtiel aangebracht tegen het plafond boven de majestueuze lusters in de onthaalruimte om het akoestisch comfort te waarborgen voor de meer dan 7.5 miljoen bezoekers per jaar. Ook in het elegante hedendaagse café en het exclusieve restaurant Ore van sterrenchef Alain Ducasse op de eerste verdieping geniet u in alle rust van een Thé à la Reine of een historisch menu.

In de uitgangszone contrasteert de zwarte BASWA Phon stijlvol met de goudkleurige wanden.

BASWA Phon behoudt maximaal de sporen van het verleden en schenkt dit koninklijk juweel de akoestische performantie die hoort bij zijn nieuwe bestemming. Een symbiose van de zintuigen zoals in de tijd van de Zonnekoning.

Project Paviljoen Dufour, Château de Versailles
Product BASWA Phon
Stad & land Parijs, Frankrijk
Architect Dominique Perrault en Gaëlle Lauriot-Prévost
Akoestisch adviseur cabinet Jean-Paul Lamoureux
Verwerker sarl Michel