Baden in stilte in Namèche Louis

Bij de renovatie van het Olympisch zwembad Namèche Louis in Brussel, heeft het architectenbureau Altiplan het akoestisch comfort van zowel zwemmers als begeleiders in de zwembadhal geoptimaliseerd door akoestische innoverende materialen in te zetten ter hoogte van de raampartijen en muurvlakken die zich buiten stootbereik bevinden.

In een continue lijn sluit de geluidsabsorberende bekleding Calme, vervaardigd uit gesinterd aluminium, aan bij de glijdende lichtdoorlatende Filva-T panelen met hoge absorptiewaarden.

Filva-T bevordert het auditief en visueel welbehagen door gelijk het invallend geluid te absorberen en het binnenvallend daglicht zacht te verstrooien.

Project Olympisch zwembad Namèche Louis
Product Calme & Filva-T
Stad & land Brussel, Belgïe
Architect Altiplan
Akoestisch adviseur Venac
Verwerker Lusobati